Завдяки світловідбиваючої термоплівці можна убезпечити себе і своїх рідних у вечірній і нічний час. Головною її відмінністю від пришивних стрічок в тому, що нанесення плівки є більш зручним, простим і займає менше часу.


Як використовують світловідбиваючу термоплівку


При впливі високої температури (близько 100-150 градусів) термоклеєва стрічка швидко приклеюється до поверхні будь-якої тканини. Щоб нанести її на різні частини одягу необхідно пройти кілька простих етапів:


  1. Спочатку йде підготовка потрібного за розміром відрізка рефлектіва;
  2. Зверніть увагу, що вона має дві сторони: темну необхідно направити в сторону матеріалу (тут буде відбуватися термотрансферний ефект), світла є лицьовою і служить для приутюжіванія плівки;
  3. Рекомендується ретельно розрівняти тканину, куди ви збираєтеся переносити ефект відбиття світла, потім щільно прикладіть до неї плівку ;
  4. Бажано використовувати тонку тканину (бавовна) для контакту праски або термопресса, на одязі плівка з'явиться через 4-5 секунд після використання тепла;
  5. Захисну плівку можна знімати тільки після того, як верхній шар повністю охолов.

Як бачите, домогтися появи світловідбиваючого малюнка на будь-якій тканині не складно. Зробити це можуть навіть не професіонали в домашніх умовах.


На яку тканину приклеюють


Поліуретанову основу можна без проблем приклеїти на рюкзачні вироби, бавовну, плащевку, стрейчові матеріали . Для того, щоб вирізати з плівки будь-яку форму (логотип, малюнок) використовують спеціальний ріжучий плоттер.


Основа термоплівки, яка приклеюється на тканину, виготовляється з високоякісного поліуретанового матеріалу. Клеїться вона дуже надійно і може без проблем витримати до 40 прань (при виборі дбайливого режиму). Світловідбиваючий ефект при цьому не зникає.


Багатьох цікавить питання, яка саме плівка найкраще відображає світло від фар або ліхтарів. Вся продукція відрізняється хорошим світловідбиваючим ефектом, так як зроблена на спеціальному обладнанні. Якщо вам потрібене м'яке світло, яке буде видно на великій дистанції, можна створити такі категорії в порядку убування:


  • Класичний варіант сірого кольору - коефіцієнт світловідбивання 450 кд;
  • Термоплівка чорна, відображення біле - коефіцієнт світловідбивання 385 кд;
  • Плівка світловідбиваюча з ефектом хамелеон - коефіцієнт 325 кд.

Якщо ви бажаєте підвищити свою безпеку в темний час доби, переживаєте за своїх дітей, які грають в сутінках чи пізно повертаються додому, варто задуматися про придбання термоплівки.


Які має переваги


Якщо говорити про переваги світловідбиваючої термоплівки, то тут є кілька основних моментів:


  1. Може відбивати світло на великій відстані (до 250 метрів);
  2. Термоперенос простий і легкий, для нього буде потрібно всього п'ять кроків;
  3. Можна наносити практично на всі тканини і це ніяк не впливає на ефективність або довговічність;
  4. Днем малюнок або логотип мають приємний сіруватий відтінок, а ось вночі перетворюються в білосніжне сяйво;
  5. Витримує прання в щадному режимі, світловідбиваючий ефект від води не страждає;
  6. Навіть якщо на поверхню падає невеликий промінь світла, малюнок відразу ж підсвічується;
  7. Завдяки світлу ви можете підвищити свою помітність на дорозі в темну пору доби;
  8. Плівка відрізняється приємними тактильними відчуттями і не заважає під час носіння одягу.

Навіть якщо ви раніше ніколи не приклеювали термопленку світловідбиваючу, ця процедура точно не викличе у вас ніяких питань. Для акуратного з'єднання з тканиною потрібно всього лише нагріту праску, яку можна знайти в будь-якому будинку.