Сьогодні така поліграфічна продукція, як наліпки, досягла піку своєї популярності. Особливо часто купують світловідбиваючі варіанти, якими прикрашають одяг, рюкзаки, автомобілі, велосипеди. Якщо ви часто робите велопрогулянки в темряві і хочете убезпечити себе, варто придивитися саме до цих аксесуарів.


Для чого потрібні світловідбиваючі наклейки на велосипед і як їх використовувати


Чому велосипедисти все частіше купують подібну продукцію? Наліпки можна використовувати в різних випадках:


  • Поява подряпини, яка порушила емалеве покриття - як правило, страждає рама, тому наклейки купують саме для неї, такі стікери дозволяють повністю закрити недолік поверхні і додають велосипеду індивідуальності;
  • Для профілактики тертя на місця, які найбільш схильні до ризику - якщо у вас є звичка возити замок на тросі, прикріпленим до рами, то ви піддаєте її емаль підвищеному ризику, щоб не було передчасного зносу, використовується наклейка (або кілька);
  • Для безпеки велосипедиста вночі або при поганих погодних умовах - яскраве світіння наклейок в світлі фар допомагає зберегти здоров'я, а іноді і життя, тому розташовувати їх рекомендується в тих місцях, де їх добре видно і вибирати насичені кольори;
  • Для створення справжнього витвору мистецтва - багато велосипедистів бажають зробити зі свого двоколісного транспорту щось унікальне та індивідуальне, тож прикрашають його наклейками.

Також можна знайти наклейки від відомих брендів, рекламні стікери, які допомагають не тільки прикрасити велосипед, але і додати зайве згадка про свою компанію.


Різновиди світловідбивних наклейок на велосипед


Все наліпки можна класифікувати за розміром, призначенням, типу основи. Велика частина варіантів, яку можна зустріти на сучасному ринку, виготовляється на вінілі. Чому даний матеріал настільки популярний? Вініл досить зносостійкий. При цьому він відрізняється високими світловідбиваючими властивостями. Вінілові стікери можна наносити не тільки на велосипед, але навіть на побутові товари або продукти харчування.


Завдяки вініловим світловідбиваючим наклейкам на велосипед можна не тільки виділити свій транспорт на тлі інших, але також значно знизити ризик виникнення аварії на нічній дорозі. Спеціальні стікери можна змінювати в будь-який час. Вони легко відклеюються і не залишають після себе слідів на поверхні.


При цьому декор на наклейці може бути різним. Тут все залежить від ваших уподобань і фантазій. А для створення зображення використовуються спеціальні фарбувальні пігменти. Вони без проблем переносять ультрафіолет і різні несприятливі погодні умови.


Форма стікера може бути різною. Найчастіше велосипедисти купують декор у вигляді стрічки.


Як закріпити наклейку на велосипед


Є спеціальні елементи, які кріпляться на різну тверду поверхню, зокрема на метал. Такі варіанти ідеальні для велосипедів. Вони грають декоративну і захисну функцію. Але під час покупки слід враховувати, щоб наклейки були повністю захищені від негативного впливу погодних умов. Виріб повинен добре кріпитися і бути довговічним, не стиратися завчасно.


Стікери часто кріпляться на раму і обода. Тому вони також повинні бути стійкими до хімічних речовин, якими ви будете чистити ці частини велосипеда.


Безпека руху велосипеда в темний час доби


Саме світловідбиваючі елементи вважаються ефективними. Вони також можуть бути декоративними і просто прикрашати ваш транспорт днем. Головною особливістю таких наклейок є той факт, що вони добре світяться вночі, коли на їх поверхню падає світло від фар або ліхтарів. Краще розташовувати їх в тих місцях, де їх буде добре помітно. Така аплікація ніяк не завадить руху, але зате допоможе уникнути зіткнення з автомобілем.