В останні роки модні дизайнери доводять, що світловідбиваючі куртки щільно увійшли в повсякденне життя. Вони відмінно поєднуються з різними стилями. Підходять для носіння професійним спортсменам. Розберемося, які особливості світловідбиваючого верхнього одягу виділяють і що потрібно знати до покупки речі.


Ефект світловідбивання: як він створюється


Сучасні торговельні марки, які використовують даний ефект у виробництві своєї продукції, зобов'язані успіху компанії "3М", що з'явилася в США. Саме вона в 1939 винайшла особливу плівку, яка вміла повертати світло джерела. Її клеїли на дорожні знаки і робили розмітку. Потім технологія потрапила в поле зору дизайнерів. Цікаво: імениті бренди створюють світловідбиваючі куртки за однаковою технологією, використовуючи мікроскопічні скляні мікросфери.


На їх поверхню потрапляє невелика кількість світла і промінь відразу переломлюється цілих два рази. При поверненні він не розсіюється. Цікаво: кут попадання світла і його інтенсивність ролі не грають. Виріб буде світитися від ліхтарика або включених фар автомобіля однаково сильно.


Модні фасони курток з ефектом світловідбивання


Одяг часто використовують спортсмени або люди, які люблять активний спосіб життя. Тому особливого розмаїття в моделях чекати не доводиться. Часто предмети гардероба мають повсякденний характер і добре підходять для занять спортом. Тому головними її особливостями можна назвати:

  • Довжина трохи вкорочена, щоб виріб тільки злегка прикривав сідниці;
  • Комір високий і стоячий, щоб повністю захистити від сильного вітру;
  • Силует прямий, але іноді виробники додають внизу гумку, щоб стягувати нижню частину;
  • Наявність капюшона, що захищає від негоди (снігу, дощу).

Сучасні варіанти доповнюються великими кишенями (нагрудними і бічними), які закриваються на блискавку. Верхній одяг зі світлоповертаючим ефектом чітко ділиться на типи відповідно до сезону. Для весняного часу і початку осені куртки непромокальні й досить легкі. Зимові варіанти повинні не бояться сильних морозів, вітрів, снігу.


Основні варіанти поєднання


Верхній одяг з можливістю світловідбивання призначен для людей, які люблять спортивний стиль. Але якщо у вас вистачить фантазії, то її можна поєднувати і з іншими варіантами. Тепла світлоповертаюча куртка для зими буде добре виглядати з дутими брюками, утепленими штанами, джинсами, легінсами. А якщо ви бажаєте додати романтики, то можете сміливо надягати колготки і спідницю в повсякденному стилі.


У всьому світі жінки віддають перевагу одягу "кежуал". Вона стильна, практична, зручна і не виходить з моди багато років. Зі світловідбиваючими куртками такі предмети гардероба будуть мати гарний вигляд. Їх можна комбінувати з фланелевими сорочками, легінсами / джинсами і черевиками.


З них можна зробити досить жіночну річ, якщо правильно поєднувати з іншими виробами. Штани зі шкіри та короткий топ відмінно поєднуються з короткою світловідбиваючою курточкою для осені.


Правильний вибір світловідбиваючої куртки


При покупці варто звернути увагу на вартість виробу. Не завжди високий цінник вказує на високу якість. Вивчіть всі представлені варіанти і тільки тоді купуйте один з них. При виборі пам'ятайте про деякі важливі моменти:

  • Елементи зі світлоповертаючим ефектом (наклейки) повинні відрізнятися гладкістю і бути рівними;
  • Матеріал не повинен втрачати своєї гнучкості.

Необхідно розуміти, що основне завдання світловідбиваючої куртки - забезпечити безпеку власника в темну пору на дорозі.