Останнім часом все більш популярною є фарба для інтер'єру, яка світиться після настання темряви. Такий декор точно стане справжньою "родзинкою" будь-якого будинку. Адже фарби, що світяться виглядають заманливо і чарівно. Раніше їх застосовували виключно в кафе або барах. Але сьогодні сфера використання значно розширилася. Це стало можливим завдяки тому, що ринок поповнився емалями, що світяться, повністю безпечними для здоров'я людини. Особливо порадують вони дитину. Адже за їх допомогою можна створити по-справжньому казкову дитячу.


Фарби, що світяться - різновиди і принцип роботи


В складі даної продукції є люмінофор. Даний пігмент якраз і додає фарбі світіння. На сьогоднішній день виділяють два види подібних емалей:


  • Флуоресцентні - можуть світитися тільки тоді, коли на їх поверхню потрапляє світло зі спеціального джерела (тому для їх "роботи" потрібна ультрафіолетова лампа);
  • Люмінесцентні - протягом дня можуть накопичувати енергію, яку потім віддають вночі.

Перший варіант відрізняється більш яскравим світлом. Але їх не рекомендовано використовувати в будинку, де ви постійно живете. Це пояснюється тим, що з часом вони віддають шкідливі речовини. Перед покупкою рекомендовано уважно вивчити склад.


Другий варіант може "віддавати" світло протягом 8-12 годин. Поступово малюнок втрачає свою яскравість. Флуоресцентні фарби також можуть трохи світитися від теплої батареї. Але вони відрізняються високою вартістю і можуть вицвітати під сонячними променями. Тому наносити їх варто там, куди не потрапляє сонце.


Палітра фарб, що світяться широка. Якщо до люмінофора не додають ніяких пігментів, то світіння буде світло-блакитним або зеленим.


Де застосовують фарби, що світяться


Фарби, які світяться в темряві використовуються в багатьох сферах:

  • Щоб розписувати стіни;
  • Щоб прикрашати фасади будинків;
  • Для використання в штукатурці;
  • Для фарбування металевих виробів;
  • Для дерев'яних матеріалів і тканини;
  • Для створення малюнків на тілі;
  • Для прикраси скла.

Як відомо , область застосування продукції досить велика. Цікаво виглядає не тільки кімната, яка світиться, але також розписані фасади або садова альтанка. Ваші гості і сусіди точно оцінять.


Фарби, що світяться в інтер'єрі


З появою подібної продукції дизайнери інтер'єру отримали просто нереальні можливості для декору приміщень. Тепер можна втілити в життя велику кількість оригінальних ідей. Якщо ви хочете виконати в своєму будинку складні малюнки, то на допомогу краще запросити фахівця. Але простий візерунок можна намалювати і самому. Світна фарба допомагає поліпшити зовнішній вигляд старих меблів або домашнього текстилю. З настанням ночі ці предмети інтер'єру заграють новими фарбами. Емаль може бути використана в будь-якій кімнаті вашого будинку. Є навіть прозоре покриття, яке днем ​​взагалі непомітне.


Поради по нанесенню люмінофорних фарб



Існує кілька простих правил, які необхідно вивчити, якщо ви бажаєте самостійно нанести на стіни або фасад фарби, що світяться. Спочатку поверхню будь-якого предмета слід очистити від бруду і жиру, насухо протерти. Перед нанесенням ретельно перемішайте склад емалі. Так ви точно приберете досить великі частки порошку, що можуть потрапляти в складі. Наносити люмінофорні фарби краще в два шари. Між цими покриттями має пройти як мінімум півтори години. Найкраще така емаль виглядає на білій поверхні. Вважається, що саме вона найбільш відбиває світло. Якщо ви хочете обробити темний предмет, то його потрібно спочатку обробити світлим грунтом. Так ви отримаєте максимальний ефект світіння.