Завдяки світловідбиваючим наклейкам можна значно підвищити свою безпеку і захистити особистий автотранспорт. У більшості випадків подібні стікери використовуються для маркування великих машин, робочого одягу дорожніх і деяких інших служб. Навіть на рекламних вказівниках, щитах, знаках можна побачити світловідбиваючі деталі. Подібна продукція складається з декількох шарів: підкладка, клейовий шар, плівка з написом або малюнком, відображаючі лінзи, захисне покриття. Вдень вона ніяк не відрізняється від інших наклейок, тільки в темний час доби в штучному освітленні з'являється особливий ефект.


Світловідбиваючі наклейки - для чого вони потрібні


Саме безпека на дорозі вважається головною сферою застосування подібних товарів. Завдяки своєму світловідбиваючому ефекту стікери відразу ж звертають на себе увагу водіїв, коли природного освітлення не вистачає. Практично на кожному дорожньому вказівнику і знаку можна їх побачити. Лінзи продукції відрізняються умінням збирати світло з різних джерел, а потім відображати його. Тому в темряві знаки краще видимі водіям.


Зовнішня реклама - ще одна сфера застосування. Завдяки таким деталям про ваш продукт дізнається набагато більше людей. Вона розрахована не тільки на автомобілістів, а й на перехожих. Коли текст і картинка висвітлюється фарами, то їх можна помітити на великій відстані.


Габаритні автомобілі також потребують додаткового освітлення. Тут навіть існує особливе правило, згідно з яким власники такого транспорту зобов'язані прикрашати техніку контурними наклейками зі світловідбиваючими властивостями.


Крім цього, подібні стікери потрібні працівникам для поліпшення їх видимості на дорогах. Їх використовують велосипедисти. Також є спеціальні аксесуари для школярів, які не тільки прикрашають верхній одяг, рюкзаки, а й захищають дітей.


Які бувають види світловідбивних наліпок


Подібні елементи бувають різних форм, розмірів і кольорів. Іноді їх випускають у вигляді звичайної стрічки, яку можна пришити зверху на одяг. Але сучасний асортимент світловідбивних наклейок досить широкий. Використовуються різні матеріали, які можуть бути пришиті або приклеєні на футболку, штани, верхній одяг, шапку, рюкзак. Школярі люблять все яскраве і цікаве, тому їм більше підійдуть наклейки з незвичайними картинками і смішними написами.


В цілому вид залежить від того, з якою саме метою буде використана продукція. Для одягу працівників дорожньої служби підходять стрічки. Велосипедисти і мотоциклісти вважають за краще невеликі смужки або різні геометричні форми. В якості реклами можуть використовуватися найрізноманітніші форми, в залежності від цільової аудиторії і задумки дизайнера.


Світлоповертальні стікери відрізняються багатьма плюсами:

  • Надійність і міцність;
  • Тривалий експлуатаційний термін;
  • Стійкість до різних погодних умов, вогню;
  • Не вицвітають під впливом ультрафіолетових променів;
  • Невисока ціна.

Де можна використовувати світловідбиваючі наклейки


Найбільш важлива сфера застосування світлоповертаючих стікерів - дитячий одяг та інші предмети. У темряві небезпека чекає не тільки дорослих, а й дітей. Коли вони повертаються зі школи або затримуються на гуртку, гуляють з однолітками. Дорожні аварії часто відбуваються не через неуважність пішохода і водія, а через відсутність світла. Завдяки елементам, що віддзеркалюють світло фар / ліхтарів, дитина стає більш помітною. Його безпека зростає. При цьому, захист діє в туман, сніг, дощ і при інших погодних умовах.